Can't connect to Kiwisdr via web browsers [fixed, corrupt config file]

Can't connect to Kiwisdr via Opera, Firefox or Microsoft Edge.... I can connect via WinSCP though....

Can I read log to see what's wrong?....

Thanks.....

Comments

  • Could it be in the middle of an update ?

  • Can I force an update? cdp then up ?

    The last update I saw was v 1.545, maybe something happened on one of the others?

    The last time I used the KiwiSDR Opera wouldn't work hade to use FireFox or Microsoft Edge.

    How do I know what OS Version do I have ? Do I need to Update it?

  • Update finished... No errors.... Still can't get https screen... Putty and WinSCP works....

    The Opera Web Browser was no screen... It did connect though.....

    Should I reinstall from old version... Then update?

    • This use to work.... kiwisdr.local:8073
    • Now it Doesn't
    • I connect this way: 192.168.xxx.77:8073

    192.168.xxx.77:8073/admin

    192.168.xxx.77:8073/Status

  • Have you checked the log file for your KiwiSDR? 

    sudo cat /var/log/syslog | grep kiwid
    

    Post this command output.

  • edited August 5

    Ok, I think you can get full info and answers on the official QuickStart guide: http://kiwisdr.com/quickstart/#id-net-mdns

  • I assume the machine you're running the browsers on is using Windows because you talk about PuTTY, WinSCP etc. Did you have a Windows update recently? What version of Windows do you use? (e.g. W10, W11) The use of "kiwisdr.local" with Windows is known to be problematic. See the link given in the post above.

    However, when you use PuTTY and WInSCP do you use "kiwisdr.local" or the 192.168... ip address?

  • PuTTY and WInSCP I use 192.168.xxx.77

  • Here it is...............


    Aug 6 00:39:43 kiwisdr kiwid: 00:00:00.857  KiwiSDR v1.550 --------------------------------------------------------------------

    Aug 6 00:39:43 kiwisdr kiwid: 00:00:00.860  compiled: Aug 5 2022 20:36:59 on kiwisdr

    Aug 6 00:39:43 kiwisdr kiwid: 00:00:00.863  /etc/debian_version 8.5

    Aug 6 00:39:43 kiwisdr kiwid: 00:00:00.863  background mode: delaying start 30 secs...

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: 00:00:30.916  cfg_parse_json: file /root/kiwi.config/kiwi.json line=1096 position=30644 token=1796 invalid character inside JSON string

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: 00:00:30.919    %2{

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: 00:00:30.922    ^ JSON error position

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: PANIC: "cfg_init json" (init/cfg.cpp, line 230)

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: panic: backtrace 0 0xa1944 /usr/local/bin/kiwid() [0xa1944]

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: panic: backtrace 1 0xa18d0 /usr/local/bin/kiwid() [0xa18d0]

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: panic: backtrace 2 0x9ac40 /usr/local/bin/kiwid() [0x9ac40]

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: panic: backtrace 3 0x9a844 /usr/local/bin/kiwid() [0x9a844]

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: panic: backtrace 4 0x203c8 /usr/local/bin/kiwid() [0x203c8]

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: panic: backtrace 5 0xb66ba632 /lib/arm-linux-gnueabihf/libc.so.6(__libc_start_main+0x99) [0xb66ba632]

    Aug 6 00:40:14 kiwisdr systemd[1]: kiwid.service: main process exited, code=exited, status=255/n/a

    Aug 6 00:40:14 kiwisdr kiwid[28535]: BBG/BBB Debian 8.5 USE_SPIDEV

    Aug 6 00:40:14 kiwisdr kiwid[28535]: Stopping kiwid:

    Aug 6 00:40:14 kiwisdr systemd[1]: Unit kiwid.service entered failed state.

    Aug 6 00:40:24 kiwisdr kiwid[28560]: BBG/BBB Debian 8.5 USE_SPIDEV

    Aug 6 00:40:24 kiwisdr kiwid[28560]: Starting kiwid

    Aug 6 00:40:24 kiwisdr kiwid[28560]: Kiwi and SPI device tree loaded via capemgr

    Aug 6 00:40:24 kiwisdr kiwid[28560]: Start kiwid: OK

    Aug 6 00:40:24 kiwisdr kiwid[28560]: Sat Aug 6 00:40:24 UTC 2022

    Aug 6 00:40:25 kiwisdr kiwid: 00:00:00.608  KiwiSDR v1.550 --------------------------------------------------------------------

    Aug 6 00:40:25 kiwisdr kiwid: 00:00:00.611  compiled: Aug 5 2022 20:36:59 on kiwisdr

    Aug 6 00:40:25 kiwisdr kiwid: 00:00:00.614  /etc/debian_version 8.5

    Aug 6 00:40:25 kiwisdr kiwid: 00:00:00.614  background mode: delaying start 30 secs...

  • jksjks
    edited August 6

    Aug 6 00:40:13 kiwisdr kiwid: 00:00:30.916  cfg_parse_json: file /root/kiwi.config/kiwi.json line=1096 position=30644 token=1796 invalid character inside JSON string

    Ugh, corrupted configuration file. I wonder how that happened.

    Inspecting the configuration file, and fixing it, is a bit involved if you don't have any Linux experience (running a text editor etc). If you haven't spent a lot of time customizing this Kiwi then the easiest thing would be for me to tell you a few commands (from a PuTTY connection) to reinstall the default configuration file. Then the Kiwi should start up and you can reconfigure.

  • Ok, What are the commands....

  • jksjks
    edited August 6

    Login as root.

    cdp

    cp unix_env/kiwi.config/dist.kiwi.json ../kiwi.config/kiwi.json

    Type that very carefully. Especially the two dots before the slash: ../

    Within 60 - 90 secs you should be able to connect again. Connect to the admin page and reconfigure as required (for example if this was a public Kiwi, had an admin password etc.)

    I actually tried this to verify it works. I.e. I corrupted the /root/kiwi.config/kiwi.json file, restarted the server, watched it go into a restart-every-30-seconds loop, and recover after the cp command.

    Actually, scratch that. All the admin settings will be okay still since they are stored in a separate file (admin.json). And your DX labels should be okay for the same reason (DX.json). But the other info on the admin page DX tab that you may have changed will need to be reentered since it is (was) stored in kiwi.json

  • I did what you said..... It worked! ..... Fixed....

    Web Page Tab Stuff won't update with my Info added...

  • Webpage Tab Now works..... Thanks

Sign In or Register to comment.